Spelkaarten: meer dan alleen een spelletje

Spelkaarten zijn misschien wel het meest veelzijdige spel dat er bestaat. Het is niet alleen een spel om te spelen, maar ook een prachtig kunstobject. Bovendien zijn er veel verschillende soorten kaartspellen, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. In deze blog zullen we meer vertellen over de geschiedenis van spelkaarten, de verschillende soorten spellen en waar je online relevante aanbieders kunt vinden.

De geschiedenis van spelkaarten

De exacte oorsprong van spelkaarten is niet bekend, maar men denkt dat ze afkomstig zijn uit China. De eerste kaarten waren gemaakt van papier en werden in de 9e eeuw in China gebruikt voor verschillende kaartspellen. In Europa werden de eerste kaarten in de 14e eeuw geïntroduceerd en werden ze vooral gebruikt voor het spelen van kaartspellen, maar ook voor het voorspellen van de toekomst en het beoefenen van magie.

Verschillende soorten kaartspellen

Er zijn talloze soorten kaartspellen, van klassiekers zoals Bridge en Poker tot moderne spellen zoals Exploding Kittens en Cards Against Humanity. Hieronder volgt een kleine selectie van de verschillende soorten kaartspellen die er zijn:

  • Klassieke kaartspellen: Kaartspellen die al tientallen of zelfs honderden jaren bestaan, zoals Bridge, Poker, Klaverjassen en Hartenjagen.
  • Verzamelkaartspellen: Bij deze spellen draait het om het verzamelen van kaarten, bijvoorbeeld Pokémon- en Magic: The Gathering-kaarten.
  • Partygames: Kaartspellen die vooral bedoeld zijn om met een groep vrienden te spelen en waarbij plezier centraal staat, zoals Cards Against Humanity en Drunk Stoned or Stupid.
  • Strategische kaartspellen: Bij deze spellen is het de bedoeling om een strategie te bedenken en je tegenstanders te slim af te zijn, bijvoorbeeld bij Dominion en Race for the Galaxy.

Online aanbieders van spelkaarten

Tegenwoordig zijn er talloze online aanbieders van spelkaarten te vinden. Hieronder volgen een paar voorbeelden:

  • Spellenrijk.nl: Hier vind je een ruim aanbod van allerlei soorten kaartspellen. Van klassiekers zoals Bridge en Poker tot moderne spellen zoals Exploding Kittens en Cards Against Humanity. Ook voor verzamelkaartspellen zoals Magic: The Gathering kun je hier terecht.
  • Bol.com: Naast boeken en elektronica biedt Bol.com ook een ruim assortiment kaartspellen aan. Van bekende klassiekers tot moderne spellen en zelfs escape room spellen in kaartspelvorm.
  • 999 Games: Bij 999 Games vind je voornamelijk strategische kaartspellen, maar ook een aantal klassiekers zoals Bridge en Pesten. Het aanbod richt zich vooral op spellen die geschikt zijn voor volwassenen.
Terug naar Overige kaarten
Uw advertentie hier?